18-03-2013

Vanuit Benidorm 18-03-2013.


Buenos dia al todo,
Even een kleine samenvatting, vorige vrijdag was het een warme, zonnige en wolkenloze dag tot ’s avonds laat, zaterdag eerst bewolkt met dan later af  en toe een waterzonnetje en toen werd het zondag.
Op zondag dan in Benidorm was het dubbel feest, de carnevalisten in volle actie gezien overdag, en dan 's avonds de Ieren met het vieren van hun St-Patricksday. De domper op al deze feestvreugde was het barslechte weer hier ter plaatse, barkoud, max. 14° met een sterke en koude westenwind. Wie dacht dat het niet slechter kon kwam bedrogen uit want rond 18 uur deden ze er nog een schepje bij door de hemelsluizen open te zetten.
Vandaag zijn ze schijnbaar van plan om alles in één keer goed te maken, volop zon en nu om 10.30 uur al rond de 20°, en jullie nu maar likkenbaarden hé, vinden we heerlijk (foei voor mij). Verder is het vandaag en morgen feestdag voor het een of ander Spaans heilig koppel. Morgen dinsdagavond is het carnaval dan ten einde met de traditionele popverbranding, dit zal, zoals trouwens bij alles wat door Spanjaarden gevierd wordt, met het traditionele lawaai van voetzoekers en vuurwerk gevierd worden.
Gisteren in de Spaanse plaatselijke krant gelezen dat in de vuurwerkfabriek van Valencia, de productie met meer dan 12 %  was gestegen, hoezo crisis in Spanje, laat me niet lachen, niet als er gefeest wordt. In de week is dat dan weer een ander paar mouwen.
Zo, nu jullie dit weten kunnen we dan in het zonnetje met onze dagelijkse wandelkilometers beginnen.
Hartelijke warme groeten van de zonnekloppers.

Freddy & Hortensia.

Geen opmerkingen: