23-10-2011

"Le Vivier-sur-Mer" Bretagne, Frankrijk.


Le Vivier-sur-Mer is een dorpje in Bretagne met een oppervlakte van 2,24 km² en telt momenteel1037 inwoners. Het valt onder de prefectuur Rennes en onder het departement Ille-et-Vilaine, de regio is Bretagne.
De ruime camperplaats die wij op 21 & 22 augustus 2011 gebruikten was ruim, al staat iedereen er wel tamelijk dicht bij elkaar, maar dat is warm .We staan er vlabij het strand vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op de enorme baai. De zee ligt wel een héél eind stappen van ons vandaan omdat het in deze periode eb is, en kan tot enkele kilometers veraf liggen, zeker geen waterdichte laarzen vergeten..
De bezigheid van de inwoners is hoofdzakelijk het telen en oogsten van oesters en mosseltjes en het is de ganse dag een af en aan rijden met deze heerlijkheden. Overal langs het strand staan kraampjes opgesteld om de lekkernij te proeven met een glaasje wijn aan een zeer schappelijke prijs.
De camperplaats ligt wel aan een tamelijk drukke doorgangsweg maar als de avond valt is het hier merkelijk minder druk. Wij betaalden 8 € per dag welke men in de morgen rond 8:30 komt ontvangen. Water tanken is 0,5 €, water lozen was gratis.
In het dorp zijn enkele hotels waar men aan een schappelijke prijs kan eten, wij betaalden 10 € voor een redelijke portie mosseltjes met friet, en de mosseltjes waren van een uitzonderlijke kwaliteit.
Het is zeker de moeite waard om er de oesterkwekerij van dichtbij te gaan bekijken, al mag men er niet binnen, ook kan men er het ophalen en leveren van de schaaldieren volgen.
Een echte aanrader.

Voor het volledige fotoverslag gelieve hier te klikken.

Geen opmerkingen: