25-10-2011

"Cancale" Bretagne Frankrijk.


Het stadje Cancale is gelegen in de regio, Bretagne, departement Ille-et-Vilaine, arrondissement Saint-Malo, kanton Cancale, het heeft een oppervlakte van 12,6 km² en telde 5285 inwoners in 2006
Het grootste gedeelte van deze mensen is beroepsmatig bezig met visvangst, mossel en oesterkweek. Ook hier langs de kade zijn vele kraampjes opgesteld om de schelpdieren aan de man te brengen.
Het is een grijze, maar gelukkig droge dag als we de lange afdaling naar de haven maken, we hadden de camper boven het dorp geparkeerd, zo konden we er nog een wandeling van maken. Het zeewater is ook hier ver teruggetrokken, zodat de vele vissersboten op het drooggekomen gedeelte er maar schots en scheef bijliggen. Op de kade zien we een vuurtoren en een wel erg verroest kanon, als getuigen van een ver en oud verleden. We kuieren verder langs de kade waar we vooraan de oesterkwekerijen zien liggen. Aan de overzijde van de kade wandelen we op de terugweg langs de vele eethuizen in alle mogelijke kleuren. Ook hier zien we dat men er aan een zeer schappelijke prijs het buikje kan vullen.
We voelen ons als God in Frankrijk, maar aan dat gevoel kwam snel een einde als we aan de lange steile voettocht naar boven bezig waren terug naar de camper.
Als iemand in de buurt moest komen, zeker een bezoek brengen aan Cancale. Warm aanbevolen.

Voor het volledige fotoverslag gelieve hier te klikken.

Geen opmerkingen: