12-10-2011

Camperplaats "Weingut Studert-Prüm" te Wehlen Duitsland.Wehlen is een klein dorpje vlak aan de oever van de Moezel en is een stadsdeel van Bernkassel-Kues dat een kleine 5 km verder is gelegen. De camperplaats zelf ligt onderaan een kleine wijngaard en is gemaakt in terrasvorm. De individuele plaatsen zijn zeer ruim bemeten met zicht op de Moezel. Aan de overzijde van de straat ligt het “weingut Studert-Prüm” met het huisnummer 150. Hier moet men zich dan aanmelden, het is opa die hier de plak zwaait. Hij brengt je op de hoogte van het reilen en zeilen op de camperplaats. Je naam en nummerplaat worden genoteerd en ik betaal 9 € per dag, we blijven 3 dagen dus verdwijnen 29 € in de zakken van de nestor.

Wij zien opa regelmatig op de camperplaats rondrijden met zijn auto (die is zeker de helft van de leeftijd van de eigenaar) om na te zien wie al wel of niet heeft betaald of zich heeft aangemeld, voor de rest laat die man iedereen zijn gang gaan. In de prijs is de stroom, water, chemisch toilet en ledigen van de afvalwatertank inbegrepen.

Het is er goed onderhouden, de ondergrond is een mengeling van gras en breuksteen, ’s avonds is het er zeer rustig, alleen tijdens de oogstperiode van de druiven is er in de druivenperserij vlak ernaast veel drukte, er wordt dan gewerkt tot 10.00 uur ’s avonds, maar 5 minuten later is het er muisstil en hoor je niets meer, zelfs niet het verkeer boven op de baan. Het dorp zelf ligt vlakbij, een bakker (enkel open in de voormiddag), een beetje verder een slager met heerlijk mals vlees en enkele hotels, en dat was het dan.

Voor een supermarkt of dergelijke moet men richting Bernkassel-Kues langs de hoofdweg. Als men op de camperplaats tot aan de Moezel afdaalt komt men op een verzorgd wandelpad. Rechtsaf komt men dan in de stad Bernkassel-Kues met een prachtige oude binnenstad en gebouwen die teruggaan tot in de jaren 1600, maar daarover later meer.

De camperplaats is te vinden in de Hauptstrasse 150 te Wehlen (Bernkassel-Kues) en is ter plaatse goed aangegeven. De coördinaten zijn 49°56’19,72” N en 7°2’59,12” O.

1 opmerking:

Jack zei

Freddy, je geeft het precies (en humoristisch) weer hoe het reilen en zeilen op deze camperplaats is (o.a met opa)

een aanrader voor diegene die Berkastel willen bezoeken en daarna heel rustig en ruim bij de camper willen zitten.
Wij zijn er in mei 2012 geweest en vonden het een heerlijke camperplaats.

Jack Snel