22-02-2013

Vanuit Benidorm 22-02-2013.


Na ons vertrek vanuit het koude en door dikke mist geplaagde België hebben we het rustig aangedaan richting Benidorm. Deze keer hebben we er 4 dagen voor uitgetrokken, met het fenomeen dat,  eens in Calais de mist van de ene op de andere meter weg was, nog nooit zoiets meegemaakt. Onze eerste halte werd dan Le Treport, waar we mosseltjes zijn gaan kopen op de visveiling, en lekker dat ze waren.

Onze volgende halte om te overnachten werd dan Chateauroux, leuk stadje om te bekijken met een prachtig kasteel en veel parken. Dan de oversteek van de Pyreneeën met heel veel zon, waar er nog wel sneeuw lag, maar er was ook toch al veel weggesmolten. We namen dan de tunnel de Somport, goed voor 9 km lang. Aan de Spaanse zijde werden we dan verrast door motregen en door een grote controle van de Guardia Civil met de spuitbus in aanslag, maar wij brave Belzikkers mochten na paspoortcontrole doorrijden, misschien dachten ze dat we Fabiola kwamen terugbrengen, geen idee, maar dat ze naar iemand op zoek waren dat stond vast.

De volgende overnachting was op een parking voor vrachtwagens ergens in de provincie Zaragossa, waar we in het restaurant een lekkere en grote entrecote konden verorberen (voor een paar €), goed gebakken zoals het moest, en bovendien, mals en sappig. Op 20 februari zijn we dan rond 13 uur aangekomen op de camping te Benidorm, onze thuishaven voor de volgende 2 maanden.

Vandaag 22 feb. zijn we zo een beetje geïnstalleerd zoals we het graag hebben en dus kon ik nu beginnen mailen. Vandaag is het hier, waarvoor we gekomen zijn, zonnig en warm, rond de 20° met nu en dan een wolkje, maar wel veel wind, al voelt die zelf niet koud aan.

Dat was het dus voorlopig vanuit Benidorm.
Hou jullie sterk, warm en gezond.

Freddy & Hortensia.

Geen opmerkingen: